Porsche

Hij was een succesvol zakenman. Door hard werken en een sterk karakter had hij zijn zaak uitgebouwd tot een goed draaiende machine. Hij kon nu ook eens tijd maken voor zichzelf en eindelijk eens doen waar hij zelf goesting voor had. Hij had er altijd van gedroomd een Porsche te hebben. Nu had hij het geld en kon hij zijn droom waarmaken. Hij kocht aldus een Porsche. Een Porsche uiteraard met het nodige vermogen. Een Porsche 911. Wat een plezier om hiermee rond te toeren en te pronken. Wat een wegligging en met alle moderne snufjes niet van de weg af te krijgen. Dacht hij.

Het was een gewone dag. Geen regen of ijzel of sneeuw. Een gewone dag! Hij had reeds her en der een bezoek gebracht en genoten van het sublieme rijgedrag van zijn auto. Nu was hij op weg naar huis. Een huis op het platteland. Dergelijke huizen zijn meestal slechts te bereiken via landbouwwegen. Dit was nu ook het geval. Met een Porsche kan je op dergelijke wegen ongelooflijke snelheden halen. Altijd de limiet iets hoger leggen om de wagen te testen is een spel voor grote mensen. Ook vandaag was hij in een dergelijke stemming en duwde het gaspedaal steeds maar een beetje meer in. Steeds meer een ietsje grotere snelheid. Een Porsche is immers niet van de weg af te krijgen. En toch, opeens vloog de wagen de lucht in, door de kruin van een boom en landde met zijn vier wielen tegen de gevel van een huis. De bestuurder werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht met gebroken wervels maar overleefde mits een lange revalidatie.

Het is te danken aan de constructie van deze Porsche dat de bestuurder het overleeft heeft. Inderdaad de bestuurderscabine is speciaal versterkt en alhoewel de auto totaal vernield was, bleek de cabine relatief goed stand te houden.

Gelukkig reed onze succesvolle zakenman met een Porsche, anders was hij dood geweest!

Mijn oordeel hierover: Had deze persoon niet met een Porsche gereden maar met een 2 pk-tje van Citro├źn dan was hij helemaal niet in het hospitaal beland.

Geef een reactie