Brandstoffen

lpg De laatste tijd is er nogal wat te doen omtrent gas. Auto’s op aardgas (CNG) worden gepromoot en krijgen extra legale voordelen tegenover auto’s op benzine en diesel. Ondertussen blijft de extra belasting op LPG bestaan. Hoe is zoiets te verklaren? Simpel, alles draait om geld.

 

De prijs tussen CNG en LPG al eens vergeleken? De politiek in t’algemeen wordt het meest beïnvloed door de grote maatschappijen zoals engie en dergelijke. Auto’s op aardgas brengen dus meer omzet en winst in het bakje van deze firma’s.

Je kan je steentje bijdragen om de overheid wakker te schudden en te vermijden dat de gewone burger steeds maar meer belast wordt.

Klik dan HIER.

knop02

 

5 gedachten over “Brandstoffen

 1. In de krant verscheen recent dat de aardgasbellen binnen enkele jaren uitgedroogd zullen zijn. In Nederland promoten ze nu al de overschakeling van aardgas naar elektriciteit en voor verwarming naar “fabriekswarmte”.
  Welk nut heeft het dan om over te schakelen naar aardgas ?

   • Ik denk dat dit artikel dateert van +/- 4 jaar geleden. Intussen is in de beweging van de voorraad aardgas in Nederland al serieus wat gewijzigd. Ik zoek verder naar cijfergegevens.

    • Het grote probleem in Nederland heeft vooral te maken met het feit dat er ter plaatse van de ontginningen grondverzakkingen zijn. De schade aan de huizen en de omgeving zou op lange termijn groter kunnen zijn dan de opbrengst bij het verder ontginnen van de gasvoorraad. Aardgas is als fossiele brandstof op alle vlakken naar uitstoot veel minder vervuilend dan olie. Daarom is overschakelen op aardgas nog steeds zinvol. Het is trouwens niet alleen Nederland die ons voorziet van gas.

     • Ik heb de opgegeven Nederlandse website eens volledig doorlopen. En, inderdaad, hun voorraad is bijlange nog niet uitgeput. Zij kunnen met de tijd zelfs overschakelen op “schaliegas”.
      Ik blijf toch maar rustig verder rijden met benzine.

Geef een reactie